I annonssamarbete med GOGREEN

En värmande kikärtsgryta passar perfekt på ruggiga höstdagar. Grytan går fort att laga och ger en härligt fyllig smak som passar bra ihop med en grönsallad.

För 4 portioner

Ingredienser

1 dl gul lök hackad
3 dl kikärter GoGreen Ready in 5 Kikärter
800 g tomater krossade
2 dl vatten
1/2 tärning buljong
3 dl apelsinjuice
3 msk jordnötssmör
2 msk curry
1 tsk oregano
1 tsk chilipeppar
1 näve cashewnötter
salt
peppar

30 min

Snabb kikärtsgryta med afrikanska smaker — gör så här:

  1. Hacka löken och stek tillsammans med kikärtorna i en kastrull ett par minuter på medelvärme.
  2. Häll i krossade tomater, vatten, grönsaksbuljongtärning, apelsinjuice och jordnötssmör i kastrullen och rör ihop. Smaka av med kryddorna.
  3. Låt grytan koka upp och låt puttra i 25 minuter på medelvärme. Häll i nötterna när någon minut av koktiden återstår. Salta och peppra efter smak. Servera med basmatiris och en grönsallad.