Recept på söt smultronsufflé, perfekt som dessert på nyårsfesten.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 msk smör till formen
2 msk strösocker till formen
2,5 dl mjölk
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
4 äggulor
0,5 l smultron eller jordgubbar
4 äggvitor

Till garnering

florsocker, några smultron eller jordgubbar

Smultronsufflé – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och sockra en suffléform (ca 2 liter) väl.
  2. Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under vispning. Sjud till en tjock kräm ca 5 minuter. Rör ner socker och tillsätt äggulorna en i taget. Låt krämen svalna.
  3. Mosa smultronen eller jordgubbarna lätt och tillsätt dem.
  4. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner 1/3 och vänd
    sedan ner resten.
  5. Fyll suffléformen och grädda 35-40 minuter i nedre delen av ugnen utan att öppna ugnsluckan. Pudra över florsocker och servera direkt.