Citronlikören limoncello smaksätter smultronlagen. Rör varje timme tills granitén är fryst.

För 8 person(er)

Ingredienser

4 dl smultron
0,5 dl vatten
0,5 dl strösocker
2 msk limoncello (citronlikör)

Citrongranité:

2 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 citron, finrivet skal och saft
3,5 dl vitt vin torrt

Tillbehör:

40 mandelkakor

Smultron i limoncello med citrongranité och mandelkakor

1. Granité: Koka upp vatten och socker till granitén. Låt lagen svalna till rumstemperatur och tillsätt citronskal, citronsaft och vin.
3. Häll lagen i en bunke och ställ in i frysen. Rör i granitén efter ca 2 timmar och rör sedan varje timme tills granitén är fryst och det har bildats stora iskristaller. Beräkna ca 5 timmars frystid.
3. Koka upp vatten och socker till smultronen, koka tills hälften återstår.  Låt lagen kallna och tillsätt limoncello.
4. Snoppa eventuellt smultronen. Vänd ner smultronen i lagen precis före servering. Servera granitén i väl kylda glas. Toppa med smultron och servera mandelkakor till.