Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Recept på smulpaj med jordgubbar och rabarber. Smulpaj är mångas favorit! Här tillför macadamianötterna ett härligt crunch och god smak.

För 6 personer:

Ingredienser

400 g jordgubbar
200 g rabarber gärna späd
0,5 dl strösocker
1,5 msk majsstärkelse Maizena 

Smuldeg:

1 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
3 msk sirap ljus
75 g smör rumsvarmt
70 g macadamianötter (ca 1dl)
1 krm salt

20 minuter + 30 minuter

Smulpaj med jordgubbar och rabarber — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Snoppa och grovhacka jordgubbarna. Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda bären med socker och majsstärkelse och fördela i en smord ugnssäker form.
  2. Smuldeg: Nyp ihop mjöl, havregryn, socker, sirap, smör, nötter och salt. Strö smulet över fyllningen och grädda mitt i ugnen ca 30 min.  Servera gärna med grädde eller vaniljsås.

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson