En portabel smulpaj får du om du bakar kakan i en ugnsform och skär i bitar. Ta med dig på vinterutflykten, eller servera som dessert tillsammans med glass eller vaniljsås.

För 18 bars

Ingredienser

250 g smör
5 dl vetemjöl (300 g)
3 dl rågmjöl (165 g) grovt
2 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:

2 bananer medelstora
150 g hallon frysta

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Rör ner vetemjöl, rågmjöl, socker, bakpulver och salt och blanda ihop till en smulig deg.
2. Tryck ut två tredjedelar av degen i botten på en form, ca 20 x 30 cm, klädd invändigt med bakplåtspapper.
3. Skala och skiva bananerna. Strö ut bananskivor och hallon på bottnen. Smula över resten av degen.
4. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
5. Låt kakan svalna ca 5 min och skär den sedan i bitar. Förvara bitarna i rumstemperatur i 2-3 dagar eller frys in dem.