Smörstekt gösfilé med pepparrotsmajonnäs

Smakrik och mild fisk som är vit och fin i köttet. Servera tillsammans med säsongens grönsaker och egengjord majonnäs.

30 min

1. Ugnsbakad fänkål och potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skrubba och halvera potatisen. Skala och skär löken i klyftor. Lägg potatis, fänkål och lök på en plåt och ringla över olja. Salta. Ugnsbaka tills grönsakerna är mjuka och fått färg, ca 30 min.

2. Majonnäs: Blanda äggulor, vinäger, citronsaft, senap och salt i en bunke. Häll i oljan i en fin stråle under vispning. Vispa tills majonnäsen tjocknat. Smaksätt med pepparrot.

3. Skär fisken i portionsbitar och strö över 1 tsk salt. Stek fisken med skinnsidan ner ca 3 min på varje sida.

4. Fräs spenaten hastigt i olja i en stekpanna. Strö över 1/2 tsk salt.  Blanda spenaten med de ugnsbakade grönsakerna och lägg upp tillsammans med fisken. Servera med pepparrotsmajonnäs och citronklyftor.

Recept från