Fisken smakar som bäst alldeles nystekt. Vänta därför med stekningen till strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g gösfilé benfri
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk smör

Ansjovissås

1 gul lök liten
1 burk ansjovisfiléer med spad (55 g)
1 msk smör
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 knippa dill

Råraka

600 g mandelpotatis
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2-3 msk smör

Tillbehör

1 pkt grönsaksmix med broccoli, sockerärter och gröna ärter, fryst (300 g)

1. Sås: Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen. Stek löken mjuk i smör ca 3 min under omrörning i en kastrull.
2. Blanda ner ansjovis. Tillsätt ansjovisspad, grädde och salt. Sjud såsen på svag värme ca 5 min. Klipp ner dillen strax före servering.
3. Råraka: Skala potatisen och riv den grovt. Låt den rinna av i durkslag. Blanda potatisrivet med salt och peppar. Klicka ut smeten till plättar i en stekpanna med smör. Platta till dem med stekspaden.
4. Stek 4 plättar åt gången, ca 3 min på varje sida. Sjud grönsaksmixen enligt anvisning på förpackningen.
5. Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Stek dem i smör ca 2 min på varje sida beroende på tjocklek, precis före servering. Servera fisken med råraka, ansjovissås och grönsaker.