Grön ärtsås är ett gott till abborren. Såsen kom till i en hast med gröna ärter, lite vitlök och en skvätt matlagningsgrädde.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g abborrfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk smör

Ärtsås:

1 vitlöksklyfta pressad
250 g gröna ärter frysta
1 tsk smör
2 dl matlagningsgrädde
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Till servering:

blandad sallad, gärna med färsk spenat, citronklyftor
600 g färskpotatis dillkokt

Smörstekt abborre med grön ärtsås

1. Salta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan.
2. Ärtsås: Fräs vitlök och ärter i smör ca 1 minut. Späd med grädde och mixa till en ganska tjock sås. Salta och peppra.
3. Servera med färskpotatis, sallad och citron.