Potatissallad och dillcrème kan förberedas i god tid medan fisken är
godast om den är nystekt.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 abborre hel
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vetemjöl
3 msk smör

Potatissallad

12 potatisar kalla, skalade
3 salladslökar finhackade
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
4 msk crème fraiche
2 msk gräslök finhackad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dillcrème

1 dl crème fraiche
1 msk dill finhackad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

1. Potatissallad: Skär potatisen i cm-stora tärningar. Fräs salladslök och vitlök i smöret. Lägg i potatisen och crème fraiche. Låt koka
ihop ca 30 sek. Häll över gräslöken och smaka av med salt och
peppar.
2. Dillcrème: Blanda crème fraiche med dill. Smaka av med salt och
peppar.
3. Skär bort huvudet på abborrarna. Salta och peppra. Panera i mjölet och stek dem gyllenbruna i smör 5-8 min på var sida på
medelstark värme.
4. Lägg upp potatissallad, fisk och dillcrèmen vid sidan om.