Smörkrämsfyllda maränger

Smaksätt hälften av krämen med 1 msk kakaopulver och andra hälften med rivet skal från en halv citron- eller lime. Några droppar gul hushållsfärg ger citruskrämen färg. Förvara marängerna i kylskåp.

Antal: 10 dubbla maränger

1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt sockret, ca 2 msk i taget, under fortsatt vispning. Klicka ut smeten till ca 20 maränger på plåt med bakplåtspapper.
2. Sänk temperaturen till 100°. Grädda i nedre delen av ugnen, tills marängerna släpper papperet, ca 45 min. Låt marängerna svalna på ett galler.
3. Skär smöret i bitar och lägg i en bunke. Blanda äggulor, grädde och socker i en liten kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka. Häll den varma krämen över smöret. Rör ihop försiktigt till en slät kräm. Låt smörkrämen kallna. Vispa upp krämen vit och fluffig.
4. Lägg ihop marängerna två och två med krämen emellan. Ställ kallt att stelna.

Recept från