Smörgåstårta stubbe

Smörgåstårta som stubbe – egentligen är tre stycken efter varann. Dela receptet med tre, om du vill ha en liten smörgåstårta för bara 4–5 personer.

Smörgåstårta – stubbe

1. Hårdkoka äggen – lägg dem i kallt vatten och räkna 8 min från uppkok, kyl och skala dem. Tärna dem i äggskivare på två ledder eller finhacka.
2. Skala och klyv gurkan, dra ur kärnorna med tesked (de används inte). Skär gurkan i så små tärningar som möjligt. Skär också skinkan i fina tärningar.
3. Blanda majonnäs, pepparrot, creme fraiche, salt och peppar och rör ner ägg, gurka och skinka.
4. Smöra tunt och kantskär nio av brödskivorna vilket går lätt när de ännu är frysta. Lägg ut dem på bänken och fördela och bred ut fyllningen på dem.
5. Lägg ihop dem tre och tre på varsitt rejält folieark. Täck med den sista brödskivan – också kantskuren. Tryck ihop och packa in tårtorna i fasta paket. Lägg dem i kylen till nästa dag.
6. Inför serveringen: Lägg smörgåstårtorna tätt efter varann på en lång bräda/bricka ev klädd med folie och tårtpapper. Dessutom, som skydd mot spill, pappersremsor som kan dras åt var sitt håll när tårtan är dekorerad.
7. Bred majonnäs tunt över och runt hela tårtan. Klappa in hackad persilja på kanterna och garnera ovanpå med gurkskivor och tunna halverade citronskivor, stenbitsrom och skalade räkor. Dra bort skyddspappret och smörgåstårtan är färdig.

Recept från