Smörgåstårta med löjrom och räkor

Recept på smörgåstårta med löjrom och räkor. Tårtan kan läggas ihop ­dagen före och täckas väl med bakplåts- eller smörgåspapper. Garnera den samma dag.

50 minuter

Gör så här:

  1. Skala räkorna och ställ dem i kylen. Kantskär brödet och lägg det i en påse så att det inte torkar.
  2. Kräm: Vispa ihop färskost och crème fraiche. Vänd ner majonnäsen och ställ i kylen.
  3.  Fyllning 1: Mjukkoka äggen, ca 8 min. Skala och kyl äggen. Skär dem i skivor. Hacka räkorna.
  4. Fyllning 2: Skala gurkan och halvera den. Ta ut kärnhuset med ett kuljärn eller en tesked. Skiva gurkan. Krydda med salt och låt stå ca 15 min. Krama ut så mycket som möjligt av vätskan. Bryt laxen i mindre bitar. Skär avokadon i skivor.
  5. Lägg fyra brödskivor på rad. Bred dem först med smör och sedan med kräm. Lägg på äggen och strö över de hackade räkorna.
  6. Bred fyra brödskivor med smör och kräm. Lägg dem med den bredda sidan mot det första lagret. Bred ovansidan tunt med smör och sedan ett lager kräm. Fördela -gurka, lax och avokado på bröden.
  7. Bred smör och kräm på sista lagret brödskivor och lägg dem med den bredda sidan ner mot fyllningen.
  8. Blanda resterande kräm med citronskal. Bred kräm över och runt om tårtan. Spritsa eller klicka löjrom ovanpå. Lägg räkor runt om och klipp över krasse. Fäst gräslöken på kanterna.

Recept från