Smördegsskålar med chèvre, valnötter och rosmarin

Recept på smördegsskålar med chèvre, valnötter och rosmarin. Små fina, sötsalta tilltugg som passar bra ihop med champagnedrinken.  

För 12 skålar:

Ingredienser

1 smördegsrulle kyld, (250 g)
150 g chèvreost
1 kvist rosmarin

Honungsrostade valnötter:

1,5 dl valnötter
1,5 msk honung

Garnering:

rosmarin

15 minuter + 15 minuter i ugn

 

  1. Valnötter: Smula sönder valnötterna i en torr stekpanna. Rosta på låg värme tills de fått lite färg. Ringla över honungen och låt sjuda 3–4 min. Häll nötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen och skär den i 12 bitar. Tryck ut varje bit i en muffinsplåt eller i aluminiumfolieformar. Fyll degskålarna med ost och hackad rosmarin.
  3. Grädda skålarna mitt i ugnen  ca 15 min, tills smördegen fått fin färg.
  4. Toppa smördegsskålarna med honungsrostade valnötter och rosmarin. Servera nygräddade.

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

 

Fler recept med: Buffé, Övrigt, Smårätter