Smördegspiroger med varm auberginesallad

De här pirogerna är perfekta att göra många av och stoppa i frysen. Sedan har man hemmagjorda bake-off-piroger att bara stoppa in i ugnen när man kommer hem från jobbet. Vill man förbereda går det bra att göra det fram till punkt 3. Styckfrys dem på brickor och lägg dem sedan i plastpåsar i frysen så klibbar de inte ihop.

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj bönorna och låt
dem rinna av i ett durkslag. Fräs köttfärsen i olja. Häll över i en bunke och tillsätt lök, vitlök, bönor och persilja. Salta och peppra, låt svalna.
2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut varje smördegsplatta till ca 20×20 cm och dela den i 4 delar. Fördela ca 2 msk köttfärsröra på varje bit och vik ihop till trekanter. Nyp ihop dem ordentligt i kanterna.
3. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda dem mitten av ugnen 15-20 min. Servera med ljummen auberginesallad och en klick matlagningsyoghurt.

Recept från