Smördegspinnar

Tips! Variera formen på drinksnacksen och gör några runda i stället för avlånga.

4-6 portioner.

Ingredienser 4 portioner

1 st ägg
1 pkt fryst smördeg
kryddor efter behag, ex spiskummin, flingsalt, sesamfrön

1. Tina smördegen och kavla ut den tunt till en bredd av 20 centimeter.
2. Pensla plattan med upp-vispat ägg och vänd på den. Pensla även andra sidan med ägg.
3. Skär tunna remsor, 1,5– 2 centimeter. Strö kryddor över remsorna, variera gärna och krydda några med paprikapulver, några med grillkrydda och några med spiskummin samt flingsalt. Strö över frön och kärnor.
4. Sno ihop remsorna till spiraler och lägg försiktigt över på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda i 20 minuter 225 grader. Kolla så de får lite färg även på undersidan, annars blir de degiga.
6. Servera till drinken.

Recept från