Smördegsformar med Cherry Heering marinerade

Till smördegsformarna provade vi oss fram, och fick bäst resultat när vi bakade smördegen runt mazarinformar i aluminium.

1. Smördegsformar: Sätt ugnen på 225°. Kavla ut smördegen tunt, ca 15×20 cm, i florsocker på ena sidan. Skär degen i 4 längder, 5 cm breda. Forma aluminiumformarna så att kanterna blir raka och rulla degen runt dem med den sockrade sidan ut. Låt degen gå väl omlott och nyp ihop kanterna så att de inte spricker upp.
2.Grädda formarna mitt i ugnen ca 10 min tills de har fin färg. Ta bort formarna från smördegen medan den fortfarande är varm. Låt dem kallna. Förvara dem torrt.
3. Körsbär: Kärna ur körsbären. Koka ihop dem med vinet, ca 25 min, tills det bara är lite vätska kvar. Låt kallna.
4. Vaniljkräm: Vispa ihop mjölk, äggula, urskrapade frön från vaniljstången, socker och Maizena i en kastrull. Låt koka upp under vispning tills krämen tjocknat. Låt den därefter kallna.
5. Servering: Vispa grädden med florsocker och vänd ner knappt hälften i den kalla krämen. Ställ smördegsformarna på tallrikar. Fördela körsbären i formarna och runt om. Lägg krämen i formarna. Toppa med resten av den vispade grädden. Servera direkt.

Recept från