Smör- och honungskokta äpplen med sorbet

20 min + 2 timmar i frysen
En frisk efterrätt som bryter fint mot den söta muffinsen. Äppelskivorna ska frysas till sorbeten och mixas strax före servering.

Annonsen laddas.

Smör- och honungskokta äpplen med sorbet

1. Kokta äpplen: Koka ihop smör, honung, citron, florsocker och snittad vaniljstång några minuter.
2. Skala äpplena, kärna ur och skär dem klyftor. Låt sjuda i blandningen tills de är nästan mjuka. Det tar några minuter.
3. Sorbet: Skala, kärna ur och skär äpplena i grova tärningar. Lägg på en plåt och låt stå i frysen i minst 2 timmar.
4. Börja med att grovmixa äpplena innan du häller i honung och citron. Mixa till en slät sorbet och servera direkt.
5. Servering: Lägg upp äppelklyftor tillsammans med muffinsen på tallrikar. Ringla såsen över. Servera direkt.

Recept från Allt om Mat