Smoked bacon-honey pops

Recept på smoked bacon-honey pops. Salta rökta fläskspett att gnaga på medan middagen blir klar. Använd gärna mesquite-rökspån för att få kraftig röksmak.

15 min + tid för grillen att bli varm + 30 min grilltid

Gör så här:

  1. Skär fläsket i tio tjocka skivor. Trä upp dem på varsitt grillspett.
  2. Hetta upp grillen rejält med rökträ i folie eller i en röklåda. Sänk temperaturen när det börjar bolma ut rök, genom att stänga ventilerna nästan helt, eller sänk värmen på gasolgrillen till 150°.
  3. Rök spetten på indirekt värme under lock ca 30 min. Vänd efter halva tiden.
  4. Rör ihop honung och rosépeppar. Vänd de rökta spetten i honungen och låt dem dra 2-–3 min. Höj grillens värme till max under tiden.
  5. Vänd spetten i honung igen och grilla dem sedan på direkt värme ca 30 sekunder på varje sida, tills de fått fin färg. Strö över flingsalt och låt svalna före servering. 

 

Recept från