Småpizzor

Ett populärt drinktilltugg blir dessa små pizzor i tre olika smaker, men
i första hand är de tänkta för barnen. Varje fyllning räcker till 8 pizzor.

1. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i ljummet vatten. Blanda ner olivolja, socker salt samt mjölet, men spara till utbakningen. Arbeta till en smidig deg, täck och låt jäsa ca 30 min.
2. Gör fyllningarna medan degen jäser. Fyllning 1: Skär skinka i bitar. Skala och ansa ananas och skär i små bitar. Riv osten.
3. Fyllning 2: Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i tärningar och blanda med oregano samt delade oliver. Skär salami och mozzarella i bitar.
4. Fyllning 3: Blanda persilja, oregano, basilika, pinjenötter och vitlök i en matberedare. Kör och tillsätt oljan lite i taget. Smaksätt med rivet citronskal och salt. Dela surimi, skiva tomaterna och mozzarellan.
5. Sätt ugnen på 225° och sätt samtidigt in en plåt i ugnen. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 24 lika stora delar.
Gör 4 pizzor i taget. Kavla ut varje del till ca 15 cm i diameter.
6. Fyllning 1: Lägg utkavlade pizzabottnar på ett bakplåtspapper och bred ca 1 tsk ajvar på varje. Fördela skinka, ananas och ost överst och lyft över alltsammans till den heta plåten och grädda mitt i
ugnen ca 15 min.
7. Fyllning 2: Gör på samma sätt och pensla först bottnarna med olivolja. Fördela därefter tomatblandningen och lägg på salami och
mozzarella och eventuellt riven cheddarost. Grädda på samma sätt som ovan.
8. Fyllning 3: Bred peston på de utbakade bottnarna, lägg på tomatskivor och fördela surimi eller skivade krabbpinnar, mozzarella och cheddarost ovanpå. Grädda som ovan.

Recept från