En smal variant av ärtsoppa med goda plättar till dessert. Det är perfekt att koka den dagen innan. Ärtsoppa är en utmärkt rätt att frysa.

För 6 person(er)

Ingredienser

250 g ärter gula
2 lökar små, gula
2 grönsaksbuljongtärningar
1 l vatten
0,5 salt
1 tsk timjan torkad

Tillbehör

250 g skinka mager, rökt
6 rågbröd skivor (à 30 g)
3 msk senap

Smala ärtsoppan

1. Skölj ärterna i kallt vatten.
Låt dem ligga i 8 dl liter vatten 1 dygn. Häll av blötläggningsvattnet.
2. Skala löken och dela den i klyftor. Koka upp nytt vatten
med lök, buljongtärningar, salt och timjan. Tillsätt ärterna. Låt koka ca 40 minuter.
3. Hackad rökt skinka, bröd och senap är gott till.