Jättegoda grekiska vegetariska biffar som alla i familjen gillar! Biffarna påminner om potatisbullar (men med godare och örtigare smak). I Grekland kallas dessa för kolokithokeftedes.

För 20 biffar

Ingredienser

2 st potatisar stora
3 st ägg
2 st squash 500-600 g
1/2 +1/2 tsk salt
200 g fetaost grovriven
1/2 dl färsk mynta finhackad
1/2 dl ströbröd
olivolja till stekning

Squashburgare med feta – gör så här:

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Passera och blanda med äggen, ett i taget.
  2. Finriv squashen och blanda med 1/2 tsk salt och låt stå ca 5 min. Låt den rinna av i ett durkslag. Pressa ut så mycket vätska som möjligt med handen.
  3. Blanda fetaost med mynta. Tillsätt potatissmet och squash. Smaka av med 1/2 tsk salt. Blanda ner ströbröd och ställ kallt 5 min.
  4. Värm olja i en stekpanna till medelvärme. Forma små burgare och stek varje sida 3–4 min.
  5. Servera genast eller värm några minuter i 100° före servering.

PS. Det är viktigt att squashen kramas ur ordentligt, annars blir smeten för lös och biffarna svåra att steka.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego 

vegetariska-biffar

Myntan kan bytas ut mot andra örter efter tycke och smak. En bönsallad och yoghurtsås är gott till.

 

bonniers_vegetariska_kokbok
Bonniers vegetariska kokbok – ett måste i alla hem ❤️

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Fler recept med: Grekiskt, Vegetariskt