Små tekakor

Recept på små och lite söta tekakor, precis som de ska vara. Gott till salta pålägg. Frys in direkt när de svalnat och ta fram samma dag som de ska användas.

Annonsen laddas.

10 min + 1 timme jäsning + 8 min i ugn

Små tekakor

 

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt filen och värm till fingervarmt, 37°. Lös upp jästen i fil- och smörblandningen.
  2. Tillsätt mjöl, socker och salt. Arbeta till en smidig deg. Jäs ca 30 min under bakduk.
  3. Ta upp degen och arbeta den lätt på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en ½ cm tjock platta. Ta ut rundlar med ett kakmått, ca 5 cm i diameter. Jäs kakorna under bakduk på plåt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  4. Nagga dem med en mjölad gaffel. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt svalna på galler under bakduk.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat