Denna kola- och jordnötspaj är riktigt lyxig med flera olika konsistenser och smaker. Pajen är som en kladdkaksbotten som är fylld med en choklad-kola-kräm med salta jordnötter. Chokladkakan är oemotståndligt god och väldigt enkel att baka.

För 8 pajer

Ingredienser

Små kola- och jordnötspajer

75 g smör
1/2 dl florsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1 msk vatten

Fyllning

50 g smör
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 dl salta jordnötter

Ganache

50 g mjölkchoklad
3 msk vispgrädde eller glass

Garnering

riven mjölkchoklad

35 min + 1 timme i kylen

Små kola- och jordnötspajer – gör så här:

  1. Blanda ihop smör, florsocker, mjöl och kakao. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Låt degen vila i kylden ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Klä pajformar med degen, ca 7 cm i diameter. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen 6-8 min.
  3. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, socker, sirap och kakao. Låt koka till 117-119 grader. Rör om då och då.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt kolan svalna något. Fördela jordnötter och kolasmet i pajformarna. Låt kallna.
  5. Ganache: Hacka chokladen och lägg i en bunke.Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll ganachen över kolan och låt stelna. Garnera med riven mjölkchoklad.