Små grönkålspajer

Välj gärna en lagrad cheddarost i fyllningen.

Annonsen laddas.

Små grönkålspajer

30 min + 1 timme i kylen + 20 min i ugnen

1. Skär smöret i tärningar och blanda med vetemjöl, grahamsmjöl och salt till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop till en jämn deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.
2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen och klä små ugnssäkra portionsformar, 7–8 cm i diameter. Nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna på en plåt.
3. Skär bort stjälkarna på grön­kålen och strimla kålen. Skala och hacka löken. Fräs kål och lök i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
4. Fördela grönkålen i pajformarna och häll på äggstanningen. Strö över osten och grädda mitt i ugnen ca 20 min.

 

Recept av Elisabeth Johansson.

Recept från Allt om Mat