Små burgare med pulled BBQ-lax

Recept på små burgare med pulled BBQ-lax. Är du vegetarian kan du byta ut laxen mot halloumiost i skivor och steka dem till fin färg. Färdig pizzadeg gör det hela -enkelt! Köp den som ligger i tub, den degen är tjockare. Finns av märket Pop Bakery by Sara Lee.

30 minuter + 15 minuter i ugn
  1. Ansa och hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och strimla löken tunt. Tillsätt ättika, socker, vatten och salt och blanda ordentligt. Låt stå ca 10 min.
  2. Bröd: Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och tryck ut rundlar med utstansare, ca 7 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna på galler.
  4. Dra isär laxen och blanda med BBQ-sås i en ugnssäker form. Värm i ugnen ca 5 min.
  5. Lägg rödkålspickles i botten på varje bröd. Fördela mâchesallad och lax över. Gröp ur avokadon och toppa laxen med detta.

 

Recept från