Små brödformar med solrosfrön

Recept på små brödformar med solrosfrön. Satsen räcker till 15 små bröd eller till 2 stora formbröd.

15 min + 6 1/2 timme jäsning + 35 min i ugn

Små brödformar med solrosfrön

 

1. Rör ut jästen i det kalla vattnet.

2. Tillsätt de båda mjölsorterna och rör ihop till en kladdig deg. Blanda i saltet. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstem­ peratur ca 6 timmar.

3. Skrapa ut degen från bunken på väl mjölad arbetsbänk. Dra ut den lätt och skär i 15 bitar. Vik in kan­ terna på varje degbit och lägg ner dem med snittytan ner i smorda och mjöla de småbrödsformrar, à ca 1 dl, ställda på en plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.

4. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med vatten och strö över frön. Pudra över lite mjöl. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda brö­ den ca 20 min. Låt dem stå kvar ca 5 min i formarna innan de stjälps upp och får kallna på galler.

Recept från