Kan förberedas innan och förvaras i kyl eller frys. Tina och värm dem på svag värme i lite smör tills de är genomvarma. Små kvistar av kraftig rosmarin kan användas i stället för tandpetare.

För 10 person(er)

Ingredienser

500 g kalvfärs
1 dl tomater finhackade, soltorkade, i olja
1 msk rosmarin finhackad, färsk
1 ägg
3 msk ströbröd
2 msk vatten
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 msk smör till stekning

Dip:

1 burk kesella
1 citron rivet skal
2 krm salt

1. Blanda alla ingredienser till färsen. Arbeta färsen en stund.
Forma små köttbullar som sedan plattas till lätt. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
2. Stek biffarna i omgångar 1-2 min per sida. Torka ur stekpannan emellanåt.
3. Blanda samman dippen. Servera biffarna med kvistar av rosmarin och dip.