Gröna, goda tillbehör till lyxig fisk.

För 4 person(er)

Ingredienser

Slätvar

600 g slätvarsfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
2 msk smör
1 broccoli stånd, färsk
0,5 tsk salt
1 slanggurka (grön gurka)

Ärtpuré

250 g ärter frysta, gröna
1 msk smör smält
0,5 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm peppar

Sås

1 msk kalvfond koncentrerad
1 msk hummerfond koncentrerad
1 dl vatten
2 msk smör
1 msk olivolja

1. Dela broccolin i små buketter och stjälkar. Förväll stjälkar och buketter var för sig i lättsaltat vatten någon minut, stjälkarna lite längre. Spola av i kallt vatten.
2. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär i små tärningar.
3. Ärtpuré: Blanda smör och grädden. Mixa ärterna till puré. Späd med gräddsmöret. Salta och peppra.
4. Sås: Koka upp kalvfond, hummerfond och vatten. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt 2 msk smör och olivolja under vispning.
5. Salta och peppra fisken . Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Bryn slätvaren någon minut på var sida.
6. Skumma lite av ärtpurén med mixer blanda resten med broccoli och gurka. Värm på svag värme under lock, precis före servering. Lägg fisken på grönsaksbädd och slå skum över och sås runt om.

Fler recept med: Fisk, Övrigt