Slarvtårta med pistaschnötter & jordgubbar

Den här tårtan kräver inget finlir 
– bara skär den i bitar och varva 
ingredienserna i en skål.

10 min + 20 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Mixa nötterna till ett grovt mjöl i en matberedare.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver och pistaschmjöl 
i en separat skål.
5. Smält 50 g smör. Blanda den med mjölken och tillsätt till äggvispet.
6. Vänd ner mjölblandningen i smeten med en slickepott. Blanda snabbt ihop till en smet.
7. Smörj och bröa en form (ca 20 x 30 cm). Fyll formen med smeten. Baka kakan mitt 
i ugnen 20–25 min. Låt svalna.
8. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet. Vispa grädde, citronskal och florsocker. Skölj och skär jordgubbarna i mindre bitar. Plocka myntan.
9. Skär kakan i bitar. Varva dem med grädde, jordgubbar och myntablad i en skål. Servera genast.

Recept från /LagaLätt