En härlig soppa med asiatiska smaker av citrongräs, ingefära och kokosmjölk.

För 10 person(er)

Ingredienser

40 blåmusslor färska
3 citrongräs
1 röd spansk pepparfrukt urkärnad
1 vitlöksklyfta skalad
1 schalottenlök
1 msk ingefära färsk och finhackad
1 msk olivolja
5 dl vitt vin torrt
2 dl vatten
2 dl kokosmjölk
0,5 tsk salt

Garnityr:

0,5 gurka skalad, urkärnad
2 tomater urkärnade
2 persiljakvistar

1. Skrapa musslorna rena under kallt rinnande vatten. Släng de trasiga och de som inte stänger sig. Finhacka citrongräs, pepparfrukt, vitlök och schalottenlök.
2. Fräs grönsaker och ingefära i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg. Tillsätt musslor, vin och vatten. Låt koka 3-5 min under lock tills musslorna öppnat sig.
3. Sila buljongen och plocka musslorna ur skalen. Blanda buljongen med kokosmjölk och koka ihop tills ca 7 dl återstår. Smaka av med salt.
4. Skär gurka och tomater i små tärningar. Strimla persiljebladen.
-Hit går bra att förbereda-
5. Hetta upp buljongen, den får inte koka, och mixa den skummig med en stavmixer. Blanda musslor, gurka, tomat och persilja och fördela dem i glasen. Häll över den skummiga buljongen och servera direkt.

Fler recept med: Fest, Skaldjur, Soppa, Tjejmiddag