Skumhjärtan

Recept på söta skumhjärtan. Ett härligt barnsligt godis med en skön, fluffig känsla. En sats blir 35 stora eller 50 mindre hjärtan.

30 min + 4 h i kyl

Skumhjärtan – gör så här:

  1. Mät upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt sockerlagen koka utan omrörning på medelvärme till 127º.
  2. Vispa under tiden äggvitorna till fast skum med elvisp i en stor bunke. Rör ut gelatinpulvret i vattnet i en liten skål som tål värme. Låt svälla 5 min. Sätt skålen i varmt vattenbad och smält gelatinet.
  3. Häll den heta sockerlagen försiktigt i äggvitan, i en tunn stråle under jämn vispning med elvisp på högsta fart. Vispa ner det smälta gelatinet och hushållsfärg. Vispa ytterligare 5 min på halvfart tills allt är väl blandat.
  4. Blanda majsstärkelsen med florsocker och sikta på 3 ark bakplåtspapper. Klicka smeten i en spritspåse. Spritsa ut hjärtan på bakplåtspappren. Garnera med strössel och låt stelna minst 4 timmar i kylen.

För att laga en del av recepten behöver du en sockertermometer som tål 150°. Skumhjärtan är lite pyssliga att göra, och det är viktigt att du tar rätt mängd gelatinpulver. Pulvret finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker.

Recept från