Bröden är enkla och goda på sommarkalaset. De har en något seg konsistens, är saftiga och har fyllningen redan på plats.

För 40 st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten ca 37°
2 ägg
2 tsk salt
1 dl rapsolja
2 msk honung flytande
15 dl vetemjöl

Fyllning

100 g pistaschnötter hackade
100 g philadelphia light
2 tsk flingsalt

1. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Blanda ner ägg, salt, olja, honung och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakning. Arbeta ihop till en smidig deg.
2. Låt jäsa i skålen täckt med bakduk, ca 30 min. Rör ihop fyllningen, utom flingsaltet.
3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta ca 20×40 cm (avser 40 st), ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på halva degplattan och strö på flingsalt. Vik över degen.
4. Jämna till degen så att den blir ca 10 cm bred. Skär degen i 2 cm breda remsor, skär ett snitt mitt i och vrid till en skruv. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
5. Sätt ugnen på 225°. Låt jäsa utan bakduk i ca 30 min. Grädda ca 10 min mitt i ugnen.