Recept med skreirygg. Är du mycket hungrig kan du servera kokt, pressad potatis till fisken.

För 4 personer

Ingredienser

4 skivor skreirygg (à 175 g)
4 stora havskräftor eller 8 mindre
6 dl vatten
3 dl vitt vin torrt
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk smör
4 fänkålsstånd (à 150 g)

Garnering

ärtskott

20 min + 20 min i ugnen

Skreirygg med havskräftor och fänkål — gör så här:

  1. Ta ur allt kött och smör från havskräftorna, spara skalen. Lägg köttet i kylen.
  2. Lägg havskräftsskalen i en gryta och tillsätt vatten och vin. Koka upp och låt koka tills hälften återstår. Sila fonden och tillsätt grädden. Låt koka utan lock till ca 6 dl återstår.
  3. Sätt ugnen på 150°. Krydda fisken med salt och peppar. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 50° innertemperatur, ­beräkna ca 20 min.
  4. Ansa och skär fänkålen i små bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Blanda fänkålen med de små köttbitarna från havskräftorna. Fördela fänkålen i djupa tallrikar.
  5. Vispa ner smöret från havskräftorna i såsen. Lägg fisken på fänkålen och toppa med kräftstjärtarna. Häll över såsen och garnera med ärtskott. Servera genast.
Fler recept med: Fisk, Övrigt