Skreirygg med havskräftor och fänkål – en oslagbar kombination

Är du mycket hungrig kan du servera kokt, pressad potatis till fisken.

20 min + 20 min i ugnen

Skreirygg med havskräftor och fänkål

 

Gör så här:

1. Ta ur allt kött och smör från havskräftorna, spara skalen. Lägg köttet i kylen.

2. Lägg havskräftsskalen i en gryta och tillsätt vatten och vin. Koka upp och låt koka tills hälften återstår. Sila fonden och tillsätt grädden. Låt koka utan lock till ca 6 dl återstår.  

3. Sätt ugnen på 150°. Krydda fisken med salt och peppar. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 50° innertemperatur, ­beräkna ca 20 min.

4. Ansa och skär fänkålen i små bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Blanda fänkålen med de små köttbitarna från havskräftorna. Fördela fänkålen i djupa tallrikar.

5. Vispa ner smöret från havskräftorna i såsen. Lägg fisken på fänkålen och toppa med kräftstjärtarna. Häll över såsen och garnera med ärtskott. Servera genast.

Recept från