Skörderisotto

Koktiden kan variera lite grann beroende på vilket ris man använder.

1. Skölj och ansa alla grönsaker. Skär morötterna i slantar, bönorna i mindre bitar och purjon i ca 2 cm breda bitar.
2. Koka upp vatten med buljongtärningar. Lägg i grönsakerna och sjud dem 2 min. Lyft upp dem med hålslev och lägg över i durkslag. Skölj i kallt vatten. Spara buljongen till riset.
3. Fräs riset i oljan i en kastrull under omrörning 2 min utan att det får färg. Sänk värmen och tillsätt buljongen så att den helt täcker riset.  Låt koka på svag till medelhög värme, rör om då och då. Späd med buljongen, lite i taget, tills riset är al dente, ca 20 min. Risotton ska vara krämigt lös.
4. Rör ner ost och smör. Smaka av med peppar. Vänd ner grönsakerna och servera genast.

Ca 470 kcal per portion, 14 g fett, 17 g protein, 64 g kolhydrater

Recept från