Skinkrulle med aprikoser och rostad mandel

Färska fruktskinkan är Carolas svar på julskinka. Skärs kall i tunna, fina skivor till julbordet. Nystekt och varm även till middag.

Skinkrulle med aprikoser och rostad mandel – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Skär köttet i spiral längst med och fläk upp det till en platta.
  2. Skålla, skala och grovhacka mandeln. Rosta den i torr, het stekpanna. Hacka aprikoserna. Kärna ur och finhacka chilin.
  3. Salta och peppra köttet och lägg på fyllningen. Rulla ihop stadigt och bind om med garn.
  4. Bryn köttet i smör runt. Lägg det i ugnssäker form och sätt i köttermometer. Stek i nedre delen av ugnen till innertemperatur 65°. Beräkna ca 1 1/2 timme.
  5. Ta ut och linda om folie, låt köttet vila 20 min eller kallna helt. Skär skinkrullen i tunna skivor, lägg upp och dekorera den ev med mer frukt.

Recept från