Skimrande jultryfflar med apelsinsmak – allt gott samlat på ett ställe

Ätbart guld- och silverpuder hittar du på Panduro hobby och på nätet av märket Squires kitchen.

Annonsen laddas.

30 min + 3 1/2 timme i kylen

Skimrande jultryfflar med apelsinsmak

1. Finhacka den mörka chokladen och lägg i en skål.

2. Skölj apelsinen i ljummet vatten och riv skalet fint. Blanda skalet med grädden.

3. Koka upp grädden och häll över chokladen. Tillsätt smöret i klickar och rör tills chokladen smält och smeten blivit slät. Ställ smeten i kylen för att stelna något, ca 1 timme, den ska bli så fast att det går att rulla kulor.

4. Forma chokladsmeten till kulor och ställ in i frysen att stelna, ca 1 timme.

5. Hacka den vita chokladen. Smält hälften i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner den resterande chokladen. Doppa kulorna i den vita chokladen, täck dem så mycket som möjligt. Lägg kulorna på galler. Ställ i kylen tills chokladen stelnat, ca 30 min.

6. Häll puder i en skål och stryk detta på tryfflarna med en bakpensel. Förvara tryfflarna i kylen.

Recept från Allt om Mat