Krämig skärgårdssill med smak av dill och rom. Lätt att röra ihop samma dag. Men den kan med fördel stå några timmar i kylen så smakerna sätter sig.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

Skärgårdssill

1 förp 5-minuterssill (420 g)
1 ägg
2 dl smetana eller crème fraîche
2 msk finskuren dill
2 msk skuren gräslök
50 g löjrom eller stenbitsrom
1 msk majonnäs, gärna Hellmans
1 krm nymald svartpeppar

Garnering

25 g löjrom
hackad gräslök

20 min + tid att mogna

Skärgårdssill — gör så här:

  1. Koka ägget 6 min. Låt sillen rinna av i ett durkslag. Skär den i bitar.
  2. Blanda smetana, dill, gräslök, rom, majonnäs och peppar. Skala och hacka ägget. Blanda ner hälften av ägghacket. Spara resten till garnering.
  3. Garnera sillen med resten av ägghacket, löjrom och gräslök.

Tips: Passar även laktosintoleranta, då smetana från Valio inte innehåller laktos.

Fler recept med: Buffé, Fisk, Förrätter, Jul, Övrigt, Påsk