Köttbullar gjorda på fläskfärs, kryddade på traditionellt skånskt vis, smakar allra bäst nystekta.

För 10-12 person(er) på buffé

Ingredienser

800 g fläskfärs
2 tsk salt
2 schalottenlök
1 msk rapsolja
1 dl ströbröd, gärna ekologiskt
1 1/2 dl mjölk
1 tsk mald kryddpeppar
2 krm nymald vitpeppar
3 msk smör

30 min

1. Blanda färsen med salt. Låt stå kallt ca 10 min.
2. Skala och finhacka löken och stek den i olja tills den fått fin färg. Kyl löken och blanda den med färsen.
3. Blanda ströbröd och mjölk och rör ner i färsen. Krydda med krydd- och vitpeppar.
4. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna i smör i omgångar, ca 8 min runtom

Fler recept med: Övrigt