Skaldjurssoppa med grillade pilgrimsmusslor

Skaljdjurssoppa med pilgrimsmusslor. Soppa, mousseline och grönsaker kan förberedas dagen före. Pilgrimsmusslorna grillas strax före servering.

Annonsen laddas.

Skaldjurssoppa med grillade pilgrimsmusslor

 

1. Fräs citrongräs och chili i olivolja med sockret. Tillsätt tomatpuré, vin, vatten och skaldjursfond. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Sila över i en ren kastrull. Mixa ner smöret med en mixerstav precis före servering.
2. Mousseline: Sätt ugnen på 150°. Ställ in en liten långpanna med vatten. Mixa pilgrimsmusslorna i matberedare. Tillsätt äggvita och grädde lite i taget. Salta och peppra.
3. Fördela smeten i åtta smorda formar eller koppar, som rymmer ca 1 dl. Ställ dem i vattenbadet och tillaga ca 20 min. Lossa mousselinen från formarna.
4. Skala räkorna och ställ dem kallt till servering. Skala och skär grönsakerna i tunna strimlor, ca 4 cm långa. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 2 min. Ta upp och lägg strimlorna i iskallt vatten så att kokningen avstannar.
5. Trä upp pilgrimsmusslorna två och två på små bambuspett. Pensla med olja och strö på salt. Grilla dem i grillpanna ca 1 min.
6. Fördela mousseline och räkor i djupa tallrikar. Lägg på grönsaksstrimlorna och fyll på med varm soppa. Lägg spetten med pilgrimsmusslor på tallrikskanterna. Garnera med dill och persilja.

Recept från Allt om Mat