I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Den här såsen är supergod till bland annat fisk- och skaldjur.

För 4 portioner

Ingredienser

1 liten gul lök, skivad
1 liten morot skivad
1/4 liten fänkål, skivad
1 lagerblad
1 msk tomatpuré
2 tomater, grovhackade
2 dl vitt vin
1/2 dl gognac
2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond el. Skaldjursfond
2 dl vatten
3 dl grädde
4 kvistar färsk timjan
4 kvistar färsk basilika
2 msk smör

Skaldjurssås med cognac – gör så här:

  1. Fräs grönsaker, lagerblad, kryddor och tomatpuré i lite olivolja på medelstark värme ca 3-4 min.
  2. Tillsätt vin, calvados, fond och vatten. Låt koka i ca 15 min tills 2 dl vätska återstår.
  3. Häll i grädden och koka ytterligare 10 min. Ca 4 dl vätska skall återstå.
  4. Sila och red av med majsstärkelse utrört i vatten till önskad konsistens.
  5. Avsluta med att vispa ner smöret innan servering. Smaka av med salt och peppar.