Snabb, festlig, lätt och fräsch - denna skaldjurssallad är allt man kan önska sig av en förrätt.

För 8 pers

Ingredienser

Skaldjurssallad med passionsfruktsdressing

1 burk lyxräkor i lag (ca 350 g)
1 burk stora musslor i lag (Ica, ca 350 g)
150 g sockerärter
1 knippa salladslök
1/2 röd chili, t ex spansk peppar
150 g mâchesallad

Dressing

2 passionsfrukter
1 msk pressad lime
1/2 dl rapsolja
2 krm strösocker
1 krm salt

20 min

Skaldjurssallad med passionsfruktsdressing

1. Låt musslor och räkor rinna av. Ansa och finstrimla sockerärter och salladslök. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda skaldjur och grönsaker.

2. Dressing: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera inkråmet genom en sil. Blanda saften med limesaft, olja, socker och salt.

3. Fördela mâchesalladen i glas och toppa med skaldjurssalladen. Ringla över dressingen och servera genast.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Sallader, Skaldjur