Skaldjursrisotto

Recept på en riktigt god skaldjursrisotto med hummer och parmesan. En fantastisk kombination.

Skaldjursrisotto med hummer – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Värm vattnet och buljongtärningarna tills de löst upp sig. Ställ åt sidan. Hetta upp oljan i en vid panna (sauteuse) och fräs löken på medelvärme ca 1 minut så att den mjuknar. Tillsätt riset och fräs det under omrörning ca 1 minut.
  2. Tillsätt buljong och vin lite i taget och låt riset koka på låg värme. Rör om ofta och tillsätt mer buljong och vin efter hand som det kokar in. Risotton är klar efter 15-20 min, när riskornen är mjuka men fortfarande har kvar en liten kärna. Rör ner parmesan.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär  zucchinin i små tärningar och strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök och zucchini ca 2 min. Blanda ner skaldjur och salladslök och stek ytterligare ca 1 minut.
  4. Blanda ner grönsaks- och skaldjursblandningen i risotton och smaka av med salt. Strö nymald svartpeppar över varje portion och ringla över lite balsamvinäger. Servera risotton varm.

Recept från