Skaldjurspaj

I pajen kan man ta vilka skaldjur som helst, t ex räkor, krabba, musslor och även bläckfisk.
I våra frysdiskar går det att hitta behändiga förpackningar med skaldjursmix eller var och en för sig. Har man tillgång till färska
skaldjur är det naturligtvis snäppet bättre.

Ingredienser 6 person(er)

Pajskal
75 g smör
0,75 dl kesella
2 dl vetemjöl
Fyllning
0,5 tsk salt
1,25 dl kesella
2 msk rapsolja
0,5 dl vatten
2 msk ingefära, riven, färsk
2 st ägg
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st citron, rivet skal
200 g fetaost, skuren i kuber
150 g spenat, färsk
2 st chilifrukter, finhackade, färska
800 g skaldjur, skalade

1. Blanda vetemjöl, smör och kesella i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen jämnt i botten och upp på kanterna av en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen minst 30 min.
2. Om skaldjuren är frysta låt dem tina i ett durkslag och rinna av ordentligt. Skala de som behöver skalas.
3. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller en wok. Stek skaldjur tillsammans med chili, vitlök, ingefära och citron ca 3 min. Lägg i spenaten och stek ca 2 min.Blanda ner salt och fetaost och häll fyllningen i pajen.
4. Vispa samman ägg, kesella och vatten och häll över pajen. Grädda mitt i ugnen ca 35 min tills äggblandningen stannat.
Servera pajen ljummen med en sallad till.

Recept från