Till den här grytan kan man, om man får tag på det, använda den thailändska buljongtärningen Tom Yum av det välbekanta märket Knorr. Den finns i asiatiska butiker, men det går lika bra med höns- eller grönsaksbuljong.

För 4 personer

Ingredienser

1 lök liten, gul
1 msk rapsolja
1 tsk currypasta grön
1 buljongtärning tom yum höns eller grönsaks
1,5 dl vatten
2 dl kokosmjölk
200 g räkor skalade
250 g musslor
75 g sockerärter
80 g spenat färsk

Tillbehör

kokt ris eller nudlar

Skaldjursgryta

 

1. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och curry på medelgod värme ca 1 min. Tillsätt buljongtärning, vatten och kokosmjölk och låt koka ca 5 min.
2. Blanda ner skalade räkor, avrunna musslor, ansade sockerärter och spenat och koka ca 1 min. Servera med kokt ris eller kokta nudlar.