Till våra fina svenska skaldjur passar en frisk vinägrett med lätt smak av saffran.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 hummerstjärtar
500 g stora räkor (50/70)
200 g musslor frysta, utan skal
0,25 gurka
1 avokado
4 körsbärstomater
25 g mâchesallad
2 dillkvistar

Saffransvinägrett

1 msk citron pressad
1 tsk fransk dijonsenap
1 tsk honung
0,5 påse saffran (à 0,5 g)
2 msk olivolja mild
0,5 krm salt

1. Skala hummerstjärtar och räkor. Tina musslorna.Skär gurkan på längden och sedan i remsor med osthyvel. Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Klyfta tomaterna. Fördela hummer, musslor, räkor och grönsaker i fyra glas.
2. Vinägrett: Rör samman citronsaft, senap och honung, saffran och salt. Vispa ner oljan droppvis. Servera vid sidan om.

Fler recept med: Förrätter, Övrigt, Skaldjur