Förrättstallriken blir en palett av grillad pilgrimsmussla, räkor och hummer samt tre röror på paprikaröra, vitlöksmajonnäs och citroncrème. Här hittar du receptet på hummersoppan.

För 8 person(er)

Ingredienser

3 humrar
1 kg räkor färska (325 g skalade)
8 pilgrimsmusslor
0,5 tsk salt
1 msk smör

Paprikaröra:

2 snackpaprikor
1,5 tsk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Vitlöksmajonnäs:

1 äggula
1,5 dl rapsolja
1 krm tabasco
2 krm salt
2 vitlöksklyftor pressade

Citroncrème:

1,5 dl crème fraiche
0,5 citron, rivet skal
1 tsk citron pressad
1 krm salt
2 msk gräslök finhackad

Skaldjur med paprikaröra, vitlöksmajonnäs och citroncrème – gör så här:

  1. Ta köttet ur humrarna och skär det i bitar. Spara skalen till soppan. Skala räkorna.
  2. Paprikaröra: Sätt ugnen på 250° grill. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en plåt.
  3. Rosta paprikan högt upp i ugnen ca 5 min tills skalet blir svart och bubbligt. Låt svalna. Dra av det tunna yttre skalet. Skär i bitar och mixa med mixerstav till en slät massa. Blanda med vinäger, salt och peppar. Förvara svalt.
  4. Vitlöksmajonnäs: Lägg äggulan i en rundbottnad skål. Vispa ner olja först droppvis och sedan i en jämn stråle. Smaka av med tabasco, salt och vitlök. Låt stå svalt.
  5. Citroncrème: Blanda creme fraiche, citronskal, citronsaft, salt och gräslök.
  6. Salta pilgrimsmusslorna och stek dem i smör ca 1 minut på varje sida eller grilla i grillpanna. Fördela skaldjuren på tallrikar och lägg på såserna.