Skagensill med pepparrot

Recept på skagensill med pepparrot. Klassiskt och lättlagat sillrecept med kända smaker där färsk pepparrot i lagom mängd ger extra god smak.

För 6-8 personer

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill (420 g)
2 schalottenlökar
1,5 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
0,5 citron
0,5 kruka dill
80 g löjrom
2 msk pepparrot färskriven
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

15 minuter + 1 dygn att dra

Skagensill med pepparrot – gör så här:

  1. Skala och finhacka schalottenlöken och lägg den i en skål. Tillsätt majonnäs och crème fraiche.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Hacka dillen.
  3. Blanda ner citronskal och -saft, dill, löjrom och pepparrot i såsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner dem i såsen. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock. 

 

Fler recept med: Fisk, Midsommar, Övrigt