Skagenröra på smörstekt bröd

Recept av Årets kock Johan Backeus på skagenröra på smörstekt bröd. Använd en fast majonnäs, t ex Hellmann’s, om du inte gör egen. Röran kan annars bli för lös.

För 10 rundlar:

Ingredienser

500 g räkor med skal
2 kvistar dill
1,5 dl majonnäs
1 msk citron pressad
1 msk rödlök finhackad
0,5 msk pepparrot riven
1 krm salt
5 skivor formbröd ljust 
2 msk smör

Garnering:

0,25 citron
dill

20 minuter

Skagenröra på smörstekt bröd – gör så här:

  1. Skala och grovhacka räkorna. Hacka dillen.
  2. Blanda räkor och dill med majonnäs, citronsaft, lök och pepparrot. Krydda med salt.
  3. Stansa ut tio rundlar ur brödskivorna. Stek brödet gyllene i smör.
  4. Skär bort skalet från citronen och skär ut två hinnfria klyftor. Skär dem i tio bitar. Lägg dillen
    i kallt vatten.
  5. Lägg en klick skagenröra på varje brödbit och toppa med en bit citron och dill.

 

Kryssa med Årets Kock Johan Backéus

kryssning årets kock

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN till ett härligt dygn till sjöss 22-23 april!

Tillsammans njuter vi av ett dygn fyllt av:

  • God mat och dryck
  • Spännande möten
  • Härlig matinspiration.
  • En unik trerättersmeny specialkomponerad av ÅRETS KOCK JOHAN BACKÉUS exklusivt för Allt om Mat och endast vid detta tillfälle. 

Läs mer och boka här!

Fler recept av Johan Backeus:

Fler recept med: Bröllop, Övrigt, Skaldjur, Snittar