Sjömansbiff

Recept på sjömansbiff. Sjömansbiff är en riktig husmansklassiker där köttet långkokas mört i öl.

Sjömansbiff – gör så här:

  1. Strimla lökarna och stek dem på medelgod värme i en stekpanna med smör tills de får lite färg. Ställ åt sidan.
  2. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Klipp upp en plastpåse och lägg en skiva i taget mellan plast. Banka ut köttskivan något med t ex botten av en kastrull om du inte har en riktig köttutplattare.
  3. Blanda mjöl, peppar och salt i en bunke och lägg i köttet. Blanda om ordentligt.
  4. Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör. Det räcker med 1/2 min på varje sida.
  5. Skala och skiva potatisarna tunt.
  6. Varva potatis, brynt lök, brynta köttbitar, lagerblad och timjan i en gryta. Det ska vara potatis underst och överst.
  7. Värm vatten och buljongtärning tills buljongen löst sig. Häll det samt öl i grytan och koka under lock ca 1 1/2 tim på låg värme.
  8. Garnera med finhackad persilja och servera gärna med inlagd gurka och eventuellt senap.

Recept från