Rotfrukter är bäst! Sött, gott och helt omöjligt att misslyckas med.

För 4 personer

Ingredienser

4 sötpotatisar (á 200 g)
4 morötter
2 palsternackor
2msk+1 msk rapsolja
1 tsk+1/2 tsk salt
2 msk ljus sirap
4 skivor ljust surdegsbröd
400 g skogschampinjoner
1 burk färskost med kantarellsmak (100 g)

Tillbehör

100 g blandad sallad

15 min + 20 min i ugnen

Sirapsrostade rotfrukter med svamp

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatis, morötter och palsternacka och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda dem med 2 msk olja och 1 tsk salt. Ringla över sirapen. Tillaga rotfrukterna mitt i ugnen ca 10 min.
2. Bryt brödet i bitar. Strö dem på rotfrukterna och tillaga ytterligare ca 10 min.
3. Ansa och halvera svampen. Stek svampen i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt. Strö svampen på rotfrukterna och klicka på osten.
4. Servera rotfrukterna med sallad.